Menüü
Esileht
Ajalugu
Fotod
Foorumid
Ühendus
Lingid
Registreeru
 
W tegevused
Tegevusaruanded
Aastaaruanded
Toetajad ja liikmed
W-tooted
 
Viimati lisatud
  • Vanalinna konverents
  • ACTAlooline Weissenstein
  • Türi!
  • "Külmkõlad"
  • Posti 12
  • Welopäev
  •  
    Wotod
     
    Praegu siin:
    0 kasutajat
    27 külalist >>
     
    Sisene
    Kasutajanimi:

    Salasõna:

    pea mind meeles

    Registreeru!
    Unustasid oma salasõna?
     


    Siit saad meile saata oma artikli või kuulutuse.


     
    Postitanud Weissenstein
    ArtiklidPaide kohvik Bonatal — lihtsalt suurepärane teenindus

    10. märts 2007
    Eesti Päevaleht


    Mõne kuu eest Paides avatud kohvik Bonatal sai kiirelt populaarseks kohaks, mille Rootsi lauas lõunatada või kus õhtul istuda ja veini rüübata. Köögi Komando proovis järele.
    Buffet ehk Rootsi laud on Bonatalis selles mõttes omapärane, et kõik toidud on ühe hinnaga ja makstakse kaalu järgi. Seega võib sama summa eest saada vastavalt taldrikutäie liha või kartuleid või teha endale segu meelepärasest toidust.

    Köögi Komando jõudis Paidesse pärast lõunat ja meie osaks jäi ą la carte menüü. Bonatali iseloomustab globaalne lähenemine – samast menüüst leiab road, mille algupära on nime järgi otsustades maailma eri otstes. Geograafiliselt laia haaret pakub ka sisekujundus, nii suure seinakaardi, reisifotode kui ka linnade vaatamisväärsusi tutvustava raamatu abil, millega on mõnus roogade ootamisel aega surnuks lüüa või järgmist reisi plaanida. Isegi menüü metalselt küütleval kaanel on maailmakaart (ja sees iga roa juures tänuväärselt ka veinisoovitused).

    Bonatalis saab valida kahe söögisaali vahel, kas rohkem kohviku moodi või rohkem restorani moodi (ja tallinlastele harjumatult jäetakse üleriided koridori nagisse). Toidud ja teenindus on mõlemal pool sama, aga restorani osas on lauad pidulikumalt kaetud ja seal saab jälgida kokkade askeldamist avatud köögis. Seevastu kohviku osas on suur seinakaart ja mõnusad pehmed tugitoolid-diivanid. Soojades toonides kujundus on meeldiv, aga kokkuvõttes pisut anonüümne (hiljem meenutades ei tule sellest suurt midagi meelde peale selle, et oli väga hubane ja mugav).

    Bonatali vaieldamatu trump on teenindus. Köögi Komando ei anna kümmet punkti kunagi kergel käel, aga meid teenindanud ettekandjale pole tõesti mitte midagi ette heita. Meid võeti kohe vastu kui vanu sõpru, kõik laabus sujuvalt ja pikema ootamiseta ning tunne, et oleme oodatud külalised, püsis, kuni välisuks meie järel sulgus. Enamik Eesti söögikohti võiks oma teenindajad saata Bonatali end täiendama – ettekandja siirast tähelepanu, sõbralikkust ja naeratust sooviks kohata mujalgi kui Paides.

    Igal juhul on Bonatal väärt (uuesti) külastamist, kas või selleks, et ära proovida magustoit Made in Estonia (suhkruga röstitud rukkileib hapukoorekreemi ja keefiritarretisega). Ning omalt poolt soovitab Köögi Komando enne tellimist lugeda menüüs peale roa nime läbi ka selle põhjalik kirjeldus. Muidu võib tulla üllatuseks, et näiteks O’Sullivan’s Chicken (Iiri) on kanaliha Bailey’se koorelikööri ja seente kastmes ning Back in Santiago (Tšiili) juurde pakutakse tavaliste kartulite asemel bataate.

    EPL

    In English
     
    Ajaleht

     
    Paide Teataja
  • Uudised
  • Artiklid
  • Kreisilinnas
  • Kuulutused
  •  
    Paide linna veeb
    paide.ee
     
    Toeta pärandit
     
    Fotoalbum
     
     

    kasutatud tarkvara PhpWebThings
    Kõik õigused reserveeritud Ühendusele Weissenstein